Jdi na obsah Jdi na menu
 


Harlekýn

20. 3. 2016

 

Harlekýn       harlekyn.jpg

Recept je dělaný na středně velkou formu. 
Dá se udělat i v malé, ale s poloviční dávkou. 


Recept:

  • 6 vajec
  • 2 lžíce horké vody
  • 6 vrchovatých lžic moučkového cukru
  • 2 lžíce oleje
  • 3 lžíce kakaa
  • 2 lžičky prášku do pečiva
  • 6 vrchovatých lžic polohrubé mouky


Žloutky, cukr a vodu ušleháme do pěny.  Přidáme olej, kakao, prášek do pečiva a mouku a na závěr si z bílků vyšleháme sníh, který postupně zpracováváme do těsta. Vymažeme formu a pečeme na 175 °C asi 20 minut. test provádíme špejlí. 

Bílá šlehačka:

2 smetany ke šlehání 31% (vychlazené)
moučkový cukr
ztužovač šlehačky

Vyšleháme šlehačku se ztužovačem a moučkovým cukrem

Pařížská šlehačka:

2 smetany ke šlehání 31% 
2 tabulky čokolády

Den předem, ve vroucí smetaně rozpustíme čokoládu. Druhý den vyšleháme do krému.

NEBO

2 kelímky Pařížské šlehačky ke šlehání (pozor je potřeba je vychladit!!!!)
ztužovač šlehačky

A zdobíme :-)