Jdi na obsah Jdi na menu
 


Kubánský dort

17. 6. 2018

Kubánský dort

 

Korpus:

  • Vejce
  • Cukr krupice
  • Polohrubá mouka
  • Horká voda
  • Holandské kakao

Náplň:

  • Pařížská šlehačka - můžeme si udělat domácí (viz zde) nebo můžeme koupit již hotovou v kelímku jako normální šlehačku. Pokud zvolíme kupovanou stačí nám 2 kelímky tj. 400g
  •  
  • Rybízová marmeláda
  • Banány
  • Moučkový cukr
  • Smetana Fix (volitelné)

Poleva:

  • 100 gramů másla
  • 100 gramů čokolády na vaření
  • Banány na ozdobu

Postup:

Na všechny základní korpusy používám recept paní Alenky Doskočilové viz zdroje.

Kolik váží vejce ve skořápce, tolik navážíme cukru krupice a tolik polohrubé mouky. Na každé vejce počítáme 2 lžíce horké vody. Šleháme žloutky s cukrem a vodou.

Až pěna zhoustne a cukr se rozpustí, ušleháme sníh z bílků a střídavě s moukou vmícháváme do pěny a nakonec vmícháme i kakao.

Vše umícháme a pečeme cca 30-45 minut na 175°C. Testujeme špejlí.

Pozn: Já použila 4 vejce.

Připravenou šlehačku ušleháme do tuha a přidáme podle chuti moučkový cukr.

Vychladlý korpus rozřízneme, potřeme lehce marmeládou, nandáme nakrájené banány a potřeme šlehačkou.

Necháme tak 2 hodiny 

Korpus nakonec polijeme rozpuštěnou čokoládou.