Jdi na obsah Jdi na menu
 


Krém podle paní Alenky

Báječný krém, který vždycky stoprocentně vyjde. Je překvapivě lehounký, chutný a drží tvar, prostě značka ideál. Doufám, že paní Alenka se nebude zlobit, že ho sem sprostě zkopíruji, ale zároveň dodávám odkaz, kde ho naleznete také. Mimochodem doporučuji Alenčiny kurzy, je to neobyčejná dáma a její dorty jsou také velice neobyčejné :-). 

http://www.aldoska.net/

 

Recept vystačí na 1 střední korpus

 

1 máslo
 
kaše do krému:
3 dl vody
2 vanilkové cukry
100 - 120 g cukru krystalu
1 lžíce hladké mouky
2 lžíce škrobu Gustin
 
rum
 
Do kastrůlku nalijeme 2 dl vody, přidáme vanilkový a krystalový cukr a přivedeme k varu. Do misky nebo hrnku
nalijeme 1 dl vody, přisypeme mouku a škrob, metličkou řádně vymícháme a za stálého míchání přiléváme
do vroucí tekutiny. Necháme přejít varem (stále mícháme!), pak odstavíme, na povrch přitiskneme mikroten
a necháme vychladnout.
 
Máslo vyšleháme do pěny a po lžicích přidáváme vychladlou kaši. Nakonec zašleháme rum   a připadá-li nám krém
málo sladký, můžeme přidat moučkový cukr.