Jdi na obsah Jdi na menu
 


Potahovací pasta z marshmallow

19. 7. 2013

Proti gustu... , ale obě už nikdy s pastou z marshmallow nechceme mít nic společného. Ono pokud máte dost trpělivosti a sil, není to zase tak hrozné s ní pracovat. 

Co je to vlastně to marshmallow: Citováno z tetičky wikipedia:
Marshmallow je cukrovinka sestávající z cukru, kukuřičného sirupu, vody a želatiny.

Takže k samotnému receptu:
Naposledy varuji, že tato hmota je na rozpracování velice TUHÁ a lepkavá.

Potřebujeme:

Marshmallow bonbóny (buď JoJo Vexta nebo doslova Marshmallow, či Haribo Šmouly)
Moučkový cukr
Sušené mléko
Trocha oleje (ten zaručí že to nebude lepit strašně moc, ale jenom hodně :-) )
Potravinářské barvivo 

Popis:
Do misky potřené olejem vložíme marshmallow a necháme rozpustit v mikrovlnce (záleží na množství, ale maximálně 30 vteřin, jinak se marshmallow začne škvařit). 

Pokud chceme, teď je pravá chvíle přimíchat potravinářské barvivo.
Tuto tekutou verzi marshmallow smícháme se sušeným mlékem a moučkovým cukrem a doslova hňácáme a hňácáme a nadáváme jak je to lepivé :-) až nám vznikne ta vysněná pasta.


Přejeme mnoho trpělivosti a mnoho zdaru

mamka a dcera



zdroj:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Marshmallow

 

Komentáře

Přidat komentář

Přehled komentářů

Zatím nebyl vložen žádný komentář