Jdi na obsah Jdi na menu
 


Tiramisu po Česku

23. 4. 2015

Tiramisu po Česku

Recept tiramisu2a.jpg

2x pomazánkové máslo bez příchuti
2x šlehačka ke šlehání
(já použila takové ty červené 40% ale můžete i méně tučné)
250g cukr moučka
1 měkký tvaroh (já použila polotučný)
Piškoty (buď cukrářské nebo i klasické- rozdíl chuťový není, stejně je k sežrání :-))
Hrneček studené černé kávy (použila jsem espreso Brazil z Cafissima od Tchiba, ale myslím že obyčejná rozpustná je OK :-)
Hořké kakao na posypání

Do mísy dáme dvě pomazánkové másla, dvě šlehačky, cukr, tvaroh a vše ušleháme do jemné konzistence, pozor na ujídače, je jich kolem vždycky dost :-)
Dortovou formu nebo plech či sklenice vymastíme máslem nebo kokosovým olejem a na dno skládáme piškoty. které namáčíme v kávě. 
Na vrstvu piškotů rozetřeme vrstvu krému, uhladíme. Na to dáme další vrstvu máčených piškotů v kávě a na to další vrstvu. Je jen na vás a na množství kolik uděláte vrstev, ale já dělám 2-3, podle toho jak mi vyjdou piškoty a krém. 
Vrchní vrstvu přes sítko posypeme kakaem a dáme přes noc nebo min. na 4 hodiny do lednice.